Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deze website is exclusief voor zorgprofessionals in Nederland en België

Taal:

Open Menu

Modulen Brood

Ben jij ook zo gek van brood? Door het exclusie dieet kan het moeilijk zijn om nog van brood te blijven genieten. Gelukkig heeft onze eigen "ModuChef" Leticia een overheerlijk brood recept voor de echte broodliefhebbers ontwikkeld! Wil je ook tijdens het volgen van het Crohn's Disease Exclusie Dieet (CDED) kunnen blijven genieten van jouw broodje tussen de middag? Ga dan nu zelf aan de slag en maak jouw eigen CDED-approved brood! 

 

Heb je behoefte aan wat praktische tips? Bekijk dan hieronder de kookvideo van Leticia waarin ze laat zien hoe je dit lekkere recept zelf maakt! 

 

 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan deze pagina met nog meer recepten volgens het CDED! 

 

INGREDIËNTEN

  • 165 g Modulen® IBD
  • 100 g rijstbloem
  • 1/4 theelepel vers gesneden rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml lauwwarm water (afhankelijk van de consistentie van de rijstbloem heb je iets meer of minder water nodig)
  • Peper naar smaak
  • 4 eieren
  • 1/4 theelepel citroensap

 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. In een kom, mix Modulen® IBD, rijstbloem, rozemarijn, olijfolie, zout en peper. Voeg het water toe en meng goed tot een deegvormige massa.
  3. In een andere kom, klop het eiwit van de eieren op totdat het stijf is. Voeg het citroensap eraan toe en blijf roeren totdat je een vaste meringue krijgt. Verwerk het mengsel met Modulen® IBD en meng voorzichtig het meringue eronder.
  4. Plaats het deeg in een bakplaat/vorm (vet eerst de vorm in of doe er een vel bakpapier in). Verdeel bovenop het deeg het eigeel van het ei. Dit geeft een mooie korst als eindresultaat.
  5. Bak voor 35 à 40 minuten op 180-200°C, afhankelijk van de oven dat u gebruikt.

 

ALLERGENEN

  • Modulen® IBD bevat melk en soja.
  • Allergenen van andere ingrediënten dient u te controleren

 

 

Modulen Brood
/sites/default/files/2025-02/Modulen_brood_NL_0.pdf
Modulen Brood
Main Category
Article Type
Image Type Desktop
Modulen brood
Anonymous access
Uit

Bruisende Resource Ultra Fruit

 

INGREDIËNTEN

 

BENODIGDHEDEN

  • Ijsblokvorm

  • Glas

  • Optioneel takje munt

 

BEREIDING

  1. Giet de Resource® Ultra Fruit in de ijsblokvorm en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.

  2. Giet 50 ml bruiswater samen met de Resource® Ultra Fruit ijsblokjes en serveer in een leuk glas. Voeg eventueel nog een takje munt toe.

 

TIPS

  1. Je kunt meerdere smaken gebruiken voor de ijsblokjes

  2. Liever niet te koud? Schenk 1 flesje Resource® Ultra Fruit met 50 ml bruiswater in een glas.

 

 

ALLERGENEN

 

 

Bruisend Resource Ultra Fruit
/sites/default/files/2024-06/Resource-Ultra-Fruit-Recept-Bruisend-ONS-114-0624-NL_2.pdf
Resource Ultra Fruit Recept Bruisend ONS
Article Type
Image Type Desktop
Resource Ultra Fruit Recept Bruisend ONS

Nada Colada

 

INGREDIËNTEN

 

BENODIGDHEDEN

  • Blender/staafmixer
  • Glas

 

BEREIDING

  1. Mix alle ingrediënten in de blender of met de staafmixer.
  2. Schenk in een mooi glas en serveer.

 

 

Nada Colada
/sites/default/files/2024-06/Resource-Ultra-Fruit-Recept-Nada-colada-ONS-113-0624-NL_0.pdf
Nada Colada
Article Type
Image Type Desktop
Nada Colada
Anonymous access
Uit

Blended crème van zalm en citroen getinte aardappelen

Blended diet recept voor een heerlijk diner van zalm met citroen getinte aardappelen.

Voor handige tips & tricks klik hier.
Raadpleeg uw zorgprofessional voordat u begint of overschakelt op zelfgemaakte gemixte sondevoeding.

Blended crème van zalm en citroen getinte aardappelen
/sites/default/files/2023-09/Recipes-Blended-Diet-ContentHub-cr%C3%A8me-van-zalm-en-citroen-getinte-aardappelen-NL%20%281%29.pdf
Blended crème van zalm en citroen getinte aardappelen
Article Type
Image Type Desktop
Blended crème van zalm en citroen getinte aardappelen
Anonymous access
Uit